Welkom bij THclinic


Wat doet vitamine C voor je huid?

Topische vitamine C is een wetenschappelijk onderbouwd, dermatologisch favoriet ingrediënt dat kan helpen om vroegtijdige huidveroudering te vertragen, schade door de zon te voorkomen en het uiterlijk van rimpels, pigmentvlekken en acne te verbeteren. Vitamine C is een antioxidant, wat betekent dat het schadelijke vrije radicalen (gifstoffen) bestrijdt die in contact komen met je huid door externe bronnen zoals luchtvervuiling, of van binnenuit als gevolg van normale processen zoals je stofwisseling. Vrije radicalen kunnen de huid beschadigen, en door vitamine C uitwendig aan te brengen kunnen vrije radicalen worden bestreden en kan het algemene aanzien van de huid worden verbeterd.

Voordelen van vitamine C voor de huid
Enkele klinische studies hebben aangetoond dat vitamine C rimpels kan verbeteren. Eén studie toonde aan dat dagelijks gebruik van een vitamine C-formule gedurende ten minste drie maanden de zichtbaarheid van fijne en grove rimpels in het gezicht en de hals verbeterde, evenals de algehele textuur en het uiterlijk van de huid.

Vitamine C kan ook helpen de huid te beschermen tegen schadelijke ultraviolette straling wanneer het wordt gebruikt in combinatie met een breedspectrum zonnefilter. Klinische studies hebben aangetoond dat de combinatie van vitamine C met andere topische ingrediënten, namelijk ferulinezuur en vitamine E, roodheid kan verminderen en de huid kan helpen beschermen tegen langdurige schade door schadelijke zonnestralen.

Verder kan vitamine C de verschijning van donkere vlekken, pigment verminderen door de productie van pigment in onze huid te blokkeren. Bij klinisch onderzoek bleek dat de meeste deelnemers van de studie, die vitamine C uitwendig toepasten hun pigmentvlekken verbeterden met zeer weinig irritatie of bijwerkingen, maar er zijn meer studies nodig om de verhelderende effecten van vitamine C te bevestigen.

Bovendien kan vitamine C helpen bij acne door zijn ontstekingsremmende eigenschappen die de talgproductie in de huid helpen controleren. In klinische studies verminderde tweemaal daags gebruik van vitamine C de acneletsels in vergelijking met een placebo. Hoewel in geen van deze studies ernstige bijwerkingen werden gemeld bij het gebruik van vitamine C, is het belangrijk op te merken dat er slechts een handvol klinische studies zijn die de effecten van vitamine C hebben bestudeerd, en dat er meer studies nodig zijn om de hier gepresenteerde bevindingen te bevestigen.

Waar vind je topische vitamine C en waar moet je op het etiket op letten?
Vitamine C kan worden gevonden in serums of andere huidverzorgingsproducten. Verschillende formuleringen van vitamine C kunnen de kracht en de effecten ervan in de huid veranderen. Overweeg om vitamine C producten te kopen bij uw huidtherapeut of een gediplomeerd expert. Met een klinische formulering die een actieve vorm van vitamine C bevat (bijvoorbeeld L-ascorbinezuur), een sterkte heeft van 10% tot 20%, en een pH lager dan 3,5, omdat deze combinatie is onderzocht in klinische studies. Deze informatie is te vinden op de website van de fabrikant onder de rubriek ingrediënten.

Wie moet geen Vitamine C producten gebruiken?
Vitamine C is alleen onderzocht bij volwassenen en wordt niet aanbevolen voor kinderen. Lees altijd de ingrediëntenlijst voordat u een vitamine C product koopt. Als u gevoelig of allergisch bent voor één van de ingrediënten, overweeg dan een patch-test of raadpleeg uw huidtherapeut voor gebruik. Als u een acnegevoelige of vette huid hebt, overweeg dan een formule te gebruiken die ook oliën bestrijdt, of ingrediënten bevat zoals salicylzuur dat puistjes bestrijdt

Hoe gebruikt u plaatselijke vitamine C?
Tijdens uw ochtendverzorging

gebruik een zachte reiniger
breng een paar druppels vitamine C serum aan op gezicht en hals
breng vochtinbrengende crème en zonnebrandcrème aan.

Heb je hier nog vragen over of wens je te weten of jouw huid in aanmerking komt voor het gebruik van Vitamine C? Aarzel niet en neem contact op via de online huidanalyse zet je huidtherapeut je op weg naar een gezonde huid.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *