Welkom bij THclinic

All About Retinol

Retinol is de superheld in de huidverzorgingsindustrie. Het heeft de kracht om rimpels en fijne lijntjes te verminderen, naast andere onschatbare voordelen. Het gebruik van producten met retinol vertraagt vroegtijdige veroudering en leidt tot een jonger uitziende huid.

Wat is retinol?

Het is een bijproduct van vitamine A – een van de krachtigste ingrediënten voor huidverjonging en door de FDA goedgekeurd voor gebruik bij de behandeling van rimpels.

In cosmetica staat het bekend als retinoïdezuur, in huidverzorgingsproducten als retinol dat een peeling veroorzaakt, waardoor de huid gladder, gezonder en steviger wordt. “Retinol stimuleert de productie van collageen en elastine, en de celregeneratie”, verklaart mevrouw Orly Sagui, hoofdopleider bij Christina Cosmeceuticals. In het verleden was de enige manier om rimpels en huidimperfecties aan te pakken ze te verbergen onder make-up of toevlucht te nemen tot plastische chirurgie.

Tegenwoordig is er een game changer die wonderen verricht voor de huidtextuur, de gloed en het vervagen van fijne lijntjes. Retinol stimuleert de celregeneratie, bestrijdt vrije radicalen (bacteriën, lucht en milieuverontreinigende stoffen), beschermt de huid en versterkt het afweersysteem. Het laat de huid er ‘s ochtends steviger en stralender uitzien als het ‘s nachts op de huid wordt gelaten.

Wie heeft retinol nodig?

Vanaf 25 jaar voorkomt en vertraagt het de eerste tekenen van veroudering – fijne lijntjes.

Bij 35+, na voortdurend gebruik, stimuleert het de celregeneratie, behandelt het rimpels en fijne lijntjes en verstevigt het de huid.

Bij een vette, acnegevoelige huid voorkomt retinol zwarte puntjes, verkleint het de poriën en vervaagt het littekens na acne dankzij de peelende werking. In geval van ernstige acne, het advies van een arts inwinnen. In elk geval moet het gebruik van producten op basis van retinol geleidelijk gebeuren, zodat de huidontsteking niet verergert door irritatie of uitdroging.

Overleg met een arts over het gebruik van retinol tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Retinol opnemen in uw behandelingsroutine

Serum op basis van retinol bestrijdt tekenen van veroudering zoals rimpels en maakt de huid gladder en helderder. Gebruik het geleidelijk, zodat de huid zich eraan kan aanpassen.

Breng de eerste week tweemaal per week 2-3 druppels aan op een gereinigd en droog gezicht.
Tweede week elke tweede avond gebruiken. Derde week gebruik het elke avond samen met hydraterende crème.
Chateau de Beaute anti-aging wijnserum voor onmiddellijke gloed en versteviging bevat ingekapselde retinol voor een zeer effectieve werking. Vermindert drastisch tekenen van veroudering zoals rimpels en een ongelijkmatige teint, en bevordert de elasticiteit en vitaliteit.

Nachtcrème.
“De specialisten van Christina geloven dat elk product moet worden afgestemd op een specifieke huidconditie. Christina verwerkt retinol waarvan onafhankelijk onderzoek onomstotelijk heeft aangetoond dat het efficiënt is, in formules die zijn ontworpen voor specifieke aandoeningen”, legt mevrouw Orly Sagui uit.

Voor de vette of acnehuid biedt de combinatie van retinol met salicylzuur in de Comodex nachtbehandelingsgel alles wat nodig is om puistjes en zwarte koppen te voorkomen, poriën en littekens te verkleinen en een korrelige huid glad te strijken.

Forever Young Repairing Night Cream combineert ingekapselde retinol en ETF om de tekenen van veroudering te bestrijden.

Retinol E Active combineert optimaal retinol en vitamine E om rimpels en littekens na acne te verstevigen en te vervagen.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *